NYHEDER

Design Eyewear Group solgt til et konsortium af minoritetsinvestorer. Refima CC følger med over i den nye konsortium.

 26. april 2024
Design Eyewear Group ("DEG") er en ledende designer af brillestel (optiske solbriller), der sælges over hele verdenen direkte til optikere og distributører. Virksomheden, der har været et porteføljeselskab i Erhvervs Invest Sileo siden okt 2022 og som Refima CC har investeret igennem, er solgt til et konsortium bestående af A/S Motortramp, Nykredit, Jens Poulsen Holding A/S, Familien Eriksen Invest, Refima CC og Holdingselskabet af 17. august 2011 ApS - der alle er investorer i Erhvervsinvest Sileo. Hermed udtræder Erhvervsinvest i ejerkredsen af DEG. Det aktive ejerskab vil blive drevet af Anders Eriksen og A/S Motortramp samt bestyrelsen i DEG. 


Vi ser løsningen som et godt alternativ til en traditionel salgsproces og er overbeviste om at virksomheden også under det nye ejerskab vil udvikle sig fint. Dertil imødekommer løsningen et ønske fra nogle af investorerne om at øge deres ejerandel i DEG kombineret med et ønske om en længere ejerperiode” udtaler Thomas Marstrand, Managing Partner i Erhvervsinvest.

Virksomheden – der sidste år fejrede sit 50-års jubilæum – realiserede i 2023 en omsætning på DKKm 499 og et EBITDA på DKKm 73.

Vi er begejstrerede for DEG og er glade for at kunne fortsætte ejerskabet i en ny struktur, som har givet mulighed for at kunne øge vores ejerandele og samtidig giver os længere tid til at udvikle virksomheden - hvor fokus vil være på organisk vækst - i partnerskab med dens dygtige ledelse og medarbejdere” udtaler Johanne Riegels Østergård.

"I Refima CC er vi komfortable med at det aktive ejerskab, der tidligere blev drevet igennem Erhvervsinvest, vil fortsætte med solid kompetance. DEG er en spændende virksomhed med værdiskabende potentiale og vi ser investeringscasen som intakt i forhold til investeringstidspunktet i 2022"  udtaler Nicolai Wenckheim fra Refima Capital.

DEG’s brand portefølje består af 9 brands, bl.a. ProDesign, FACE A FACE, William Morris og Woow.

Yderligere information: www.designeyeweargroup.com

Generalforsamling i Refima Credit Basis

11. marts 2024

Den 11. marts blev der afholdt ordinær generalforsamling i Refima Capital Partners. Regnskabet blev godkendt og Deloitte blev genvalgt til revisor. 


Refima Capital Partners styrker bestyrelsen med nyt medlem

26. februar 2024

I forbindelse med den ordinære generalforsamling i Refima Capital Partners blev Pia Glavind valgt ind i selskabets bestyrelse. Pia er investor i Refima Capital Partners og har lang erfaring inden for den finansielle branche.   Pia er Cand. Merc. i finansiering, og har forunden en executive MBA og en bestyrelsesuddannelse. For yderlig om Pia Glavind se https://www.linkedin.com/in/pia-glavind/


Generalforsamling i Refima Capital Partners

26. februar 2024

Den 26. februar blev der afholdt ordinær generalforsamling i Refima Capital Partners. Regnskabet blev godkendt og Deloitte blev genvalgt til revisor. 


Refima Capital Partners inkluderet i HedgeNordic

22. februar 2024


Refima Capital Partners er blevet inkuderet i  HedgeNordic's indeks og HedgeNordic har i den forbindelse skrevet en artikel om Refima Capital. Interesserede kan se  Leveraging Opportunities in Credit Markets - HedgeNordic.


Refima Credit Basis endte sit første 'delvise' år med et afkast på 6,09% (ann. 6,86%)

5. januar 2024

Refima Credit Basis gik i luften med sine første eksterne investorer den 9. februar 2023. På trods af en svær start, med kollapser i amerikanske regionalbanker og Credit Suisse,  kunne fonden notere sig et afkast på 6,09% svarende (annualiseret 6,86%). Afkastet udviklede sig stabilt gennem gennem året hvor marts blev eneste måned i 2024 med negativt afkast.


Refima Capital Partners kom gennem 2023 med et afkast på 12,29% 

5. januar 2024

Efter et svært 2022 blæste der mildere vinde på kreditmarkederne fra starten af 2023. Vi skulle dog ikke langt ind i det ny år før den gode stemning blev afbrudt af bankuro i bl.a. amerikanske Silicon Valley Bank og senere i Credit Suisse. Året endte dog som et fornuftigt år for Refima Capital Partners med et afkast på 12,29% efter omkosninger.


Refima Capital Management fejre 5 år fødselsdag

31. maj 2023

I maj 2023 kunne Refima Capital Management A/S fejre sin 5 års fødselsdag. Der har været 5 gode, men også udfordrende, år. Danske Bank's estiske hvidvasksag, COVID, krig, inflation, bankkollapser og geopolitiske spændinger har til tider gjort det svært at være investor i skandinaviske og europæiske virksomhedsobligationer. Vi glæder os dog over at være kommet fornuftigt gennem udfordringer. I forhold til Europæisk High Yield indeks er det således lykkedes Refima Capital Partners at genererer et merafkast på 20% (efter omk.). Vi glæder os til de kommende 5 år hvor renter og kreditspænd tegner til attraktive tider som obligationsinvestor.Refima Capital flytter til nye lokaler i Toldbodgade

1. maj 2023

Efter godt 3 år i Frederiksborggade flytter Refima Capital per 1. maj 2023 til Toldbodgade 51B. Vi kommer til at savne udsigten til Torvehallerne men trøster os med at Amaliehaven, Operaen og Københavns havn nu kommer til at ligge foran vores vinduer. Vi ser frem til at kunne byde både eksisterende og kommende investorer velkomne i vores nye lokaler.  


Refima Capital tegner nye forsikringer gennem Ryan Specialty Denmark A/S
10 februar 2023

Refima Capital har indledt et samarbejde med Ryan Specialty Denmark A/S om direktions-, bestyrelses- og ansvarsforsikringer som ultimativt udbydes af Lloyds Insurance Company og SCOR Europe.


Refima Credit Basis
1. februar 2023 

Refima Capital introducerer Refima Credit Basis som er ny AIF inspireret af basisporteføljen i Refima Capital Partners. Opsætningen er tilsvarende Refima Capital Partners. Se videre her.


Generalforsamling Refima Capital Partners 

28. februar 2023

Tirsdag den 28. februar 2023 afholdes der ordinær generalforsamling i Refima Capital Partner. Resultatet endte med et negativt afkast  svarende til et negativt afkast på -10,34%.  Ledelse og forvaltningsselskabet fandt resultatet acceptabelt når de svære obligationsmarkeder 2022 tages i betragtning.


Refima Capital planlæggger ny fond

20. januar 2023 

Refima Capital planlægger ny fond inspireret af basisporteføljen i Refima Capital Partners. Den ny fond kommer dog ikke til at gøre brug af gearing.


Refima Capital Partners lukker 2022 med et afkast på -10,34%
31. december 2022
Afkastet i Refima Capital Partners for 2022 endte på -10,34% efter omkostninger. Året var et historisk svært år for obligationsinvestorerne som understregedes af afkastet på hhv. europæisk Investment Grade og High Yield endte året i rødt med -17,2% og -11,1%. 


Flere investeringer i Refima CC Investment A/S

1. juli 2022

Refima CC Investment A/S har, sammen med en håndfuld andre investorer, investeret i Erhvervsinvest Sileo som har erhvervet virksomhederne Epoke og Design Eyewear Group. Epoke, som har hovedkontor i Vejen, udvikler, producerer og sælger saltspredere, sneplove og -blæsere samt fejemaskiner til kommuner, vejdirektorater og private kunder primært i Europa. Design Eyewear Group, som har hovedkontor i Århus, designer brillestel (optiske og solbriller), der sælges over hele verden direkte til optikere og gennem distributører.


Samlet afkast i 2021 på 13,98%

7. januar 2022

I 2021 leverede Refima Capital Partners A/S et afkast på 13,98% til sine aktionærer efter omkostninger.


19 måneder med positivt afkast

8. november 2021

Med et plus på 1,68% for oktober 2021 kan Refima Capital Partners A/S notere sig 19 måneder i streg med positivt afkast.


Solidt 1. halvår for Refima Capital Partners A/S

5. juli 2021

Refima Capital Partners A/S kan se tilbage på et tilfredsstillende resultat for 1. halvår hvor afkastet fra januar til og med juni landede på 9,79%.FUNDCOLLECT

30. april 2021

Refima Capital har indgået en aftale med FUNDCOLLECT A/S om distribution af prisdata for Refima Capital Partners A/S.


ISIN kode til Refima Capital Partners A/S

1. april 2021

Refima Capital Partners A/S har fået tildelt en fondskode af VP SECURITIES = ISIN DK0061537040


Nyt medlem til Advisory Board i Refima Capital A/S

1. marts 2021

Det er med stor glæde, at Refima Capital A/S har tilknyttet Jesper Langmack til virksomhedens Advisory board. Jesper Langmack (Cand. Polit. fra Københavns Universitet og MBA fra CBS) har omfattende erfaring fra den finansielle sektor fra bl.a. Danica Pension, PFA Pension og Nykredit.  

Advisory Board skal være med til at tiltrække yderligere kompetencer og erfaring, ligesom selskabets netværk vil styrkes. Det nyetablerede Advisory Board vil løbende bistå ledelsen med sparring i relation til markedet og i relation til eksisterende/potentielle investeringscases. De endelige beslutninger træffes forsat af selskabets ledelse.


Refima CC Investment A/S

28. januar 2021
Sammen med en række medinvestorer, herunder Erhvervsinvest, har Refima Capital A/S - via Refima CC Investment A/S - investeret i en kombination af egenkapital og lånekapital i CC Inc.

CC Inc. udgjorde tidligere den amerikanske del af Container Centralen og var bl.a. ejet af GASA.